Bestilling – Når
man velger et produkt og kjøper inn. Det er viktig å passe på hvor mye du
kjøper, hvem du kjøper fra og leveringsvilkår o.l. Vi må passe på at vi
bestiller riktig vare, mengde, kvalitet og pris.
Leverandør – Det
er de som lager produktet og selger det til deg. Leverandøren kan gjøre mye der
du får feil pris eller kvalitet osv. Leverandøren skal levere kvaliteter og
priser vi er fornøyd mer over tid.
Varemottak –
Varene blir mottatt av deg, (bedriften). Hvis du gjør feil slik som at du ikke
skriver opp antall eller andre viktige fakta kan du bli lurt å få mye mer enn
du trenger fordi du bestilte mange par.
Pass på at du har fått riktig mengde, riktig produkt, at alle produktene
fungerer som de skal.
Lager – Der varene
blir oppbevart før de går videre til butikken / salgslokalet, eventuelle ekstra
som ikke er i butikk, noe som blir holdt igjen ettersom det skal på kampanje,
eller noe som ikke skal selges eller ikke har solgt og ikke lenger passer
sesongen. Hvis det sistnevnte er tilfellet vil det gå under svinn for produktet
vil da gå på billig salg og vil ha gått ned i verdi.
Viktig å ha alt organisert på lageret slik at de ansatte
ikke kan stjele. Alt må telles opp slik at du vet hele tiden hvor mye du har.
Pass på med alarm system og lås.
Prising – Hvilken
pris produktet blir satt til. Hvis prisen blir feil går det under svinn, hvis
produkter ikke er oppdatert til rett pris kan det bli feil. Kunder kan gå rundt
å bytte prislapper. Pass på skanning for da er det vanskeligere å tukle med
prisen.
Salgsflaten –
Selve salgs område, der det står utplassert produkter som er mulig å kjøpe.
Dette er stedet der kunden stjeler produkter fra. Du kan sikre deg med alarmer,
video overvåkning og synlige uniformerte ansatte.
Kundetyveri – Når
kunden stjeler produkter kalles det for kundetyveri. Kundetyveri skjer slik at
kunden tar produkter uten å betale, hvis du setter alarmer og andre sikkerhets
tiltak vil det minske tyveriet betraktelig. Det er alltid lure tyver og det er
vanskelig å gjøre noe for det.
Personaltyveri –
Når personalet stjeler kaller vi det for personaltyveri, det er faktisk ganske
lett for personalet å stjele, men med gode rutiner og høy sikkerhet blir det
fort vanskeligere.
Kassepunkt – Det
er der kassen er og der håndtering av penger foregår. Det er viktig å telle
pengene i kassa slik at personalet ikke bare kan ta. Gode rutiner med kassa er
svært viktig og loggføring når ansatte bruker penger til å kjøpe inn inventar
slik som såpe til gulvvask o.l.
Mvh - Stian Iversen
Mvh - Stian Iversen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar